Οδηγίες σύνδεσης μαθητών στην πλατφόρμα webex (σύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία)

Προαπαιτούμενα στοιχεία για την χρήση του Webex Μeetings από τους μαθητές:

  • Προσωπικός υπολογιστής με μικρόφωνο, ηχεία και κάμερα (προαιρετικά) 
  • Σύνδεση στο διαδίκτυο 
  • Εγκατεστημένη εφαρμογή Webex Meetings (η εγκατάσταση γίνεται μία φορά κατά την πρώτη χρήση)

Για να συνδεθούν οι μαθητές στο μάθημα, θα πρέπει να έχουν προμηθευτεί από τον εκπαιδευτικό το link (σύνδεσμο) που τους οδηγεί στην ψηφιακή τους τάξη.

Το link είναι της μορφής: https://minedu-primary.webex.com/meet/.......

Χρήσιμες συμβουλές:

  1. Σύνδεση μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή. Για όσους χρησιμοποιούν υπολογιστή δεν είναι απαραίτητη η εγκατάσταση του προγράμματος webex, ωστόσο προτείνεται όμως για καλύτερη χρήση του. Εναλλακτικά συνδέεται μέσω ενός φυλλομετρητή (Browser) π.χ. Google Chrome, Mozila Firefox, κ.α.
  2. Σύνδεση μέσω tablet ή κινητό υπάρχει η αντίστοιχη δωρεάν εφαρμογή cisco webex meetings.

Σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις δεν υπάρχουν χρώσεις δεδομένων από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας για την πρόσβαση και σε αυτή την πλατφόρμα.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΡΟΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

  • Λαμβάνεις από τον /δάσκαλό σου ηλεκτρονικό μήνυμα (email) με το σύνδεσμο (link) της ψηφιακής του τάξης.
  • Πατάς το σύνδεσμο και συνδέεσαι απευθείας κάνοντας:
  1. Χρήση υπολογιστή: επιλέγεις Open Cisco Webex Meetings ή κατεβάζεις την εφαρμογή (open the desktop app). Εφόσον συνδεθείς μέσω λογισμικού πλοήγησης (browser), δεν απαιτείται η συμπλήρωση email.
  2. Χρήση tablet/κινητού: θα ζητηθεί́ η εγκατάσταση της εφαρμογής Webex Meetings.

Επισημαίνεται ότι κατά την είσοδο στην εφαρμογή, ζητείται όνομα και email

  • Στο όνομα: Ο μαθητής γράφει το μικρό του όνομα και τα τρία (3) πρώτα γράμματα από το επώνυμο του (π.χ: Δήμητρα Παπ) ώστε να μας αναγνωρίσει ο δάσκαλος και να μας επιτρέψει την συμμετοχή μας στην ηλεκτρονική αίθουσα
  • Το πεδίο της ηλεκτρονικής διεύθυνσης email είναι προαιρετικό και μπορώ να βάλω ένα πλασματικό (εικονικό) του τύπου (π.χ. aa@aa.com).

Για διευκόλυνση ακολουθούν βίντεο και έγγραφο με οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας για το πως θα συνδεθούν τα παιδιά στην πλατφόρμα webex.

Τέλος στην πλατφόρμα μπορούν να συνδεθούν και μαθητές που δεν έχουν σύνδεση στο διαδίκτυο, και να παρακολουθήσουν μαθήματα με αστική χρέωση μέσω σταθερού τηλεφώνου.